A Unit4 a kereskedelem szolgálatában - végre egy olyan ERP, ami bevételnövekedést hoz!

Vállalatirányítási rendszerünk nem csak növeli cége hatékonyságát, hanem szerves részévé válik a forgalom növekedésének.

Olvasson tovább

Helyezze vállalati szoftvereit felhőbe! 

A felhő technológiából adódóan a beszerzésben és az értékesítési láncban is egyszerűen használhatják a rendszert mind a partnerei, mind a vevői. 

Gyűjtsön információt arról, hogy hogyan érhető el mindez a korszerű UNIT4 Kereskedelmi ERP-val akár felhő akár telepített verzióban!

Vásárlás vagy felhő szolgáltatás?


Töltse ki a jobb oldalon található űrlapot és munkatársaink vállalatára szabott bemutatóval prezentálják a Unit4 Kereskedelmi ERP-ban rejlő lehetőségeket!

Vagy érdeklődjön telefonon senior sales manager kollégánknál Pinke Szilárdnál: +36 30 930 32 48.

Vevői igények összegyűjtése

Rendszerünkkel Ön kapcsolódhat környezetéhez, és beléphet az elektronikus kereskedelem vérkeringésébe.
A felhő technológiának köszönhetően üzletkötői, boltjai és viszonteladói közvetlenül adhatnak le rendelést térbeli korlátok nélkül, akár mobil eszközökről is.
Az egyéni vásárlók felé a webshop az elsődleges értékesítési felület.
A termékek, kedvezmények, akciók, szabad készletek adatai azonnal frissülnek a webshopban és megjelennek a vevő előtt is.
A rendelések szintén késedelem nélkül kerülnek az ERP-ba.
Komplex eladási folyamatok esetén ugyanilyen rugalmasan áramlik az információ az Ön CRM rendszeréből.
Bármely értékesítési csatorna esetén biztosított, hogy a vevők rendelései minimális emberi munkával, mégis valós időben álljanak rendelkezésre.
Így Ön csökkentheti költségeit, miközben  gyorsabban és pontosabban tudja kiszolgálni vevőit.

Beszerzés, ellátás


A rendszer biztosítja a vevők optimális kiszolgálását, ezzel párhuzamosan az alacsony készletszinteket, ezáltal pedig a kereskedelmi tevékenység finanszírozását.
Tömegcikkekre a boltonként, raktáranként eltérő készletszintek beállítása után az igények, fogyási statisztika és kereskedelmi terv alapján beszerzési javaslatot ad a rendszer.
Egyedi termékekre külön rendelések készülnek az eladási és beszerzési oldalon is, lépésről-lépésre követheti az áru útját a beszállítótól a vevőig. A raktárba kerülő termék foglalásra kerül, majd továbbításra a megfelelő boltba vagy átadási pontra.
A készletre kerülő árukat nem csak mennyiségben és minőségben hanem értékben is magas szinten elemezheti. A bejövő számlákat a raktári beérkezésekhez kapcsolva minden egyes beszerzett tétel esetében részletesen látjuk a teljes költség alkotóelemeit (pl. áruérték, szállítás, vám), ezért könnyen elemezhető az árak, árfolyamok, költségek változása.
Központosított és elosztott beszerzési folyamatok egyaránt megvalósíthatók akár egyszerre is. A megadott termékeket a központ rendeli és osztja el a hálózati információk alapján.
A választék más elemeit bármely telephelyen beszerezhetik és átvehetik.
A UNIT4 Kereskedelmi ERP megoldása megtervezi a telephelyek közötti szállítmányokat és megkönnyíti az áruk mozgatását az elosztó központ valamint az üzletek között.

Értékesítés


Az egyes értékesítési folyamatok rugalmasan beállíthatók bevezetéskor.
Nagykereskedelmi tevékenység esetén a kigyűjtés, komissziózás, szállítás, számlázás több lépésben valósul meg. Minden lépés az előzőhöz kapcsolódik, a szükséges elektronikus (EDI, e-számla) vagy nyomtatott dokumentumokat előállítja a rendszer. Mozgó eladási pontokon mobil eszközökkel is elvégezhetők a feladatok.
A kiskereskedelmi értékesítés egy lépésben, egyszerűen elvégezhető folyamat. A háttérben viszont komplex műveletek zajlanak: akciók, törzsvásárlók adatainak figyelése; kuponok és utalványok kezelése; bankkártyás fizetés; többi üzlet aktuális készletének ellenőrzése – és még sorolhatnánk.
Webshop vevők kiszolgálásához a kigyűjtést követően elkészül csomag, jelzést kap a megrendelő, ezzel egyidejűleg a csomagküldő szolgálat rendszerében is automatikusan megjelenik a tranzakció.
Megoldásunk erőssége, hogy a kereskedelem és logisztika mellett a pénzügyek is maximális támogatást kapnak. A vevők egyetlen vásárlás esetében is több fizetési módot használhatnak egyszerre, ami komoly kihívás az üzletek, eladók, egyéb eladási pontok elszámoltatásakor. A Unit4 ERP részletesen és pontosan követi a fizetéseket, a készpénz és az egyéb helyettesítő eszközök mozgását, begyűjtését és könyvelését.


“Most azon dolgozunk, hogy az online vevőink a boltokban és egyéb felvételi pontokon is átvehessék a webshopban megvásárolt termékeket, így az elállás és a csere lehetősége is könnyebbé tehető. Ezáltal egyrészt továbbra is versenyképesek lehetünk a piacon, másrészt olyan rugalmasságot tudnánk biztosítani a vevőink számára, hogy ne tartsanak
az online vásárlástól.”
Hegedűs András
A magyarországi budmil vezérigazgató-helyettese
Reagáljon a kereskedelmi kihívásokra
Változzon folyamatosan a költséghatékonyság megtartása mellett
Valós idejű elemzések és átláthatóság
Valós idejű üzleti analitikák - a felsővezetés és a szervezet bármely más tagja számára

Testre szabható, naprakész jelentések
Megalapozott döntések a legfrissebb információk alapján készült pontos jelentések alapján

budmil referenciatanulmány

Kattintson és töltse le a budmil Zrt. Unit4 ERP bevezetéssel kapcsolatos esettanulmányt!

Töltse le a referenciatanulmányunkat

Többre kíváncsi?

Ha szeretne a vállalatára szabott, egyéni bemutatót kérni, töltse ki az alábbi űrlapot!