De juiste fulfilment strategie is essentieel voor de groothandel

In de groothandelswereld wordt de concurrentiestrijd steeds heviger. Groothandelaren zetten alles op alles om te overleven en zoeken naar nieuwe manieren om zich te onderscheiden. Tegemoetkomen aan de wensen van de veeleisende consument is cruciaal voor het onderscheidend vermogen. Hoe kunt u dat het beste doen?

Groothandelaren kunnen veel concurrentievoordeel behalen op het gebied van fulfilment: de verwerking van bestellingen en daaraan gerelateerde zaken als retourmanagement en klantenservice. Consumenten verwachten dat ze precies kunnen aangeven wanneer ze hun bestelling willen ontvangen. Vervolgens willen ze de bestelling kunnen volgen en het liefst nog dezelfde dag geleverd zien worden.

Om de steeds korter wordende levertijden naar wens te kunnen realiseren, moeten de fulfilment processen optimaal verlopen. Bij iedere fout op dat gebied lopen groothandelaren het risico klanten kwijt te raken.

In deze whitepaper leest u aan de hand van zes aandachtspunten hoe u uw fulfilment strategieën zo kunt vormgeven dat u de concurrent een stapje voor blijft.

Download uw whitepaper